#Špaldová bábovka

Ten pocit, když se vám doma objeví špaldová mouka a ještě se to spojí s prázdným barákem. To je přesně čas, kdy já peču nejraději. Tentokrát padla volba na "zdravou" variantu bábovky. Moc jsem jí nevěřila, ale je vážně dobrá! 

Co jsem použila:
2 hrnky špaldová mouka
0,5 hrnku cukr
1 prášek do pečiva
3 lžíce chia semínka
skořice

1 hrnek mléko
2 vejce
6 lžic olej

4 menší mrkev (cca 200 g)
3 menší jablko (cca 300 g)
rozinky


Jak jsem patlala:
Zapla jsem troubu na asi 170°C.
Mrkev i jablko jsem oškrábala/oloupala a nastrouhala najemno (to jablko mohlo bejt nahrubo).
V míse jsem smíchala všechny suché suroviny (mouka, cukr, PDP, chia a skořici). Přidala jsem mléko, vejce a olej. Nakonec přimíchala i nastrouhanou mrkev s jablkem a rozinky. 
Těsto jsem vlila do bábovkové formy a dala do trouby péct. A pekla a pekla .... dokud nebylo hotovo. 

Dodatek:
Doporučuji dát méně toho ovozelu nebo mléka, protože bábovka je pak hodně mokrá a nechce se upéct, takže asi tak.  

DOBROU CHUŤ!

4 komentáře:

Děkuji za každý Váš komentář :)