Další článek a zase recept.
Vánoce přicházejí a s ním můj recept na perníčky. A perníčky se přeci mají péct dopředu. Tento recept už mám osvědčený a zatím se vždy povedl. Miluji vůni perníku, ale i vůni samotné žitné mouky.
Co jsem použila:
500 g žitná mouka
110 g máslo
6 lžic medu
4 lžíce mléko
2 vejce
2 lžičky prášek do pečiva¨
2 lžičky prášek do perníku (já jsem použila Davídkovo koření - Do moučníku)
Jak jsem patlala:
V mikrovlnce jsem rozehřála máslo, přidala med, aby se také rozpustil a ještě mléko. A nechala zchladnout.
Při chladnutí jsem prosila mouku do mísy, přidala prášek do pečiva a prášek do perníku. Následně jsem přidala vejce a máslovou směs. Vypracovala jsem hladké těsto a nechala v chladnu odležet - jenom asi 2 hodiny.
Po odležení jsem vyválela plát těsta a vykrajovala tvary. Naštěstí těsto se moc na vál nelepí, tudíž jsem nemusela ani moc podsypávat. Perníčky taky moc nenabudou, takže na plech se můžou dávat docela blízko k sobě.,
Pekla jsem na 180°C asi 7 minut.
Taky plánuji letos péct zdravé cukroví, takže moc děkuji za recept. Zapisuji a vyzkouším :))
OdpovědětVymazatAt se povede 😊
VymazatVypadají jako ty "normální" :) Budeš ještě zdobit? :) To mám totiž na perníčcích nejraději! :D Jinak se mi hrozně líbí ta mávající lištička, co máš o dva posty dál!! :D :)
OdpovědětVymazatNa mém blogu je giveaway o krásné náramky Deltimo, tak se určitě Ty i Tvoji čtenáři koukněte, ať si třeba uděláte radost ještě před Štědrým dnem! :)
Giveaway o naramky Deltimo
Perníčky ze žitné mouky nezlobím 😊 jakoze aby se tvářily zdravě 😀
Vymazat